top of page

BrainCompass

Afstudeerstage van april 2017 - november 2017, afgerond met een 8 als eindcijfer.

BEDRIJF

"BrainCompass is een innovatief assessment-platform dat de ontwikkeling van professionals vanuit een biologisch mensbeeld 'empowered'. BrainCompass stelt het brein en de ontwikkeling hiervan centraal. Een neurowetenschappelijk gevalideerde ontwikkel-assessment en unieke DNA analyse vormen de basis van het BrainCompass.

Met dit persoonlijke en biologische Compass geven wij jou de kennis en het inzicht - binnen jouw professionele context - hoe jouw natuurlijke talenten verder te ontwikkelen of juist in te zetten. Dit zodat jij doelgericht kunt groeien binnen jouw professionele rol."

BrainCompass_icon_color_HR (1).jpg

SAMENVATTING

Deze scriptie behandelt het antwoord op de onderzoeksvraag: ‘Hoe kan BrainCompass het online platform beter inzetten om de gebruiksvriendelijkheid tijdens het traject te verbeteren voor hun gebruikers?’ met als doel de overkoepelende beleving van de service en het product verbeteren. De deelvragen zijn opgesplitst in vier verschillende categorieën; traject, communicatie, platform en het online rapport.


Uit het onderzoek is gebleken dat de grootste verbeterpunten liggen bij de wachtperiode van het traject en het online rapport. Tijdens de wachtperiode is er geen overzicht in het verloop van het traject. Dit wekt veel vragen en onrust op bij de gebruikers. Het online rapport is een belangrijk onderdeel voor BrainCompass, ze willen dat hier meer gebruik van wordt gemaakt zodat ze in de toekomst het rapport alleen nog digitaal aanbieden.


Met het onderzoek is aangetoond dat het herontwerp de gebruiksvriendelijkheid van het online rapport verbeterd. Er is een concept ontwikkeld en hier is een prototype van gemaakt. Uit gebruikerstests is naar voren gekomen dat dit prototype meerwaarde biedt over het huidige rapport.


De geadviseerde oplossingsrichting voor het invoeren van het herontwerp, is een combinatie van heroverwegingen maken over de vormgeving en benaming van het levenslijnen model en het ontwikkelen van een tutorial. Deze zullen voorafgaand aan het invoeren van het herontwerp ontwikkeld en getest moeten worden met de doelgroep.

braincompass-dna-kit.png
Evolutie_NIEUW.png

Tijdlijn model van BrainCompass:

Mijn herontwerp:

Blad voor afstudeerpresentatie:

afstudeer afbeelding

ONDERZOEK

Er is op drie manieren onderzoek uitgevoerd: 1. interne interviews, 2. gebruikersinterviews en 3. fieldresearch (expert onderzoek).

​

Interne interviews

Het doel van de interne interviews was om het verloop van het huidige traject te achterhalen. Dit is gedaan door een gestructureerd interview met daarin ook de vraag om uit te tekenen hoe het traject van begin tot eind verloopt voor de eindgebruiker. Dit waren belangrijke interviews, omdat de werknemers dit traject vaak moeten faciliteren en daardoor hiervan goed op de hoogte zijn. De resultaten hiervan zijn verwerkt in zowel de service blueprint als in de customer journey.

Gebruikersinterviews

Het doel van de gebruikersinterviews was om data te verzamelen over alle onderzoekscategorieën (traject, platform, communicatie en online rapport). De respondenten moesten voor deze fase aan de eis voldoen dat ze een feedbackgesprek en rapport hadden gehad. Dat houdt in dat ze het hele traject hadden doorlopen en over alle onderzoekscategorieën konden meepraten. Zoals Hanington et al. (2012) het beschrijft:

“Interviews are a fundamental research method for direct contact with participants, to collect firsthand personal accounts of experience, opinions, attitudes, and perceptions.” (p.102).

De data is verwerkt in zowel de customer journey als in een persona.

Fieldresearch

Het doel van het fieldresearch was om empathie te krijgen voor de gebruikers door zelf het hele traject te doorlopen als gebruiker. Dit deel van het onderzoek is uitgevoerd door mezelf aan te melden als klant en het traject te doorlopen en tegelijkertijd een logboek bij te houden met daarin alle contactpunten, acties/handelingen die uitgevoerd werden en foto’s hiervan. Ook emoties werden opgeschreven. Dit is uiteindelijk verwerkt in het customer journey.

©2023 by scvanalphen.

bottom of page